HomeErve de Poll › Dagbesteding
Zoom:

Dagbesteding

Doel:

Gun jij de ouderen of partner ook een heerlijke tijd om te genieten in het groen? Kom kennis maken op Erve de Poll


Werkwijze:

Mensen die de diagnose dementie of Alzheimer hebben gekregen, doen niet meer mee. Wij vinden van wel! Op de boerderij is geen dag hetzelfde en er is altijd een zinvolle activiteit te vinden. Het ziektebeeld staat daarbij nooit centraal. Samen met onze cliënten beoordelen we wat passend is. Niet iedereen heeft de behoefte om fysiek bezig te zijn en dat hoeft ook niet. Samen door de krant bladeren of koffie zetten hoor ook bij het leven op de boerderij. Het kan natuurlijk ook dat iemand in het werkende leven monteur is geweest, wat is er dan fijner om nog eens lekker te kunnen sleutelen.

Even bezig zin met wat anders:

Niet bezig zijn met beperkingen maar juist met de mogelijkheden binnen het ziektebeeld. Zo lang mogelijk een zinvol en afwisselend leven leiden in een veilige en vooral gezellige omgeving.

Samen koken:

Onze boerderij biedt bijna alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd. We streven er naar om onze cliënten dagelijks samen te laten koken met de boerin. Boontjes afhalen, aardappels schillen of sla wassen zijn zomaar een paar klusjes die hier bij kunnen horen en die we samen oppakken.

Lekker rommelen in de schuur:

Onze schuren bieden de mogelijkheden voor diverse activiteiten. Gewoon lekker aanrommelen in de schuur, kan heel nuttig zijn. Vooral ouderen kunnen het bezig zijn in het schuurtje van thuis ontzettend missen. Samen creëren we nuttige activiteiten zonder druk.

Wij beschikken over contracten voor WMO Dagbesteding via de Coöperatie Boer en Zorg. Hierdoor is het voor inwoners van de meeste gemeentes in Gelderland en Overijssel mogelijk is om bij ons te komen.Contactpersoon:
Naam: Mariska Kuipers
Telefoonnummer: 06 30212736
E-mail: info@ervedepoll.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- ouderen
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 29-10-2020 13:46:06
Laatste wijziging: 29-11-2022 19:42:01

Aangeboden door:

Logo

Erve de Poll


Bezoekadres: Holterweg 136 Lettele
Postadres: Holterweg 136, 7434 PB Lettele
E-mail: info@ervedepoll.nl
Telefoonnummer: 06 30212736
Website: www.ervedepoll.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Dagbesteding voor mensen met een zorgvraag, bijvoorbeeld dementie


Belangrijkste doelgroepen:
Mensen die de diagnose dementie of Alzheimer hebben gekregen, doen niet meer mee. Wij vinden van wel! Op de boerderij is geen dag hetzelfde en er is altijd een zinvolle activiteit te vinden. Het ziektebeeld staat daarbij nooit centraal. Samen met onze cliënten beoordelen we wat passend is. Erve de Poll is er voor iedereen met een zorgvraag, ongeacht de leeftijd. Iedereen met een ziektebeeld die de behoefte heeft zich nuttig te voelen op onze boerderij is welkom. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat cliënten, die door een ziektebeeld, niet meer op een boerderij kunnen wonen bij ons erg op hun plek zijn. In feite is Erve de Poll een fijne haven voor iedereen die het buitenleven omarmt. Wij beschikken over contracten voor WMO Dagbesteding via de Coöperatie Boer en Zorg. Hierdoor is het voor inwoners van de meeste gemeentes in Gelderland en Overijssel mogelijk is om bij ons te komen.


Soorten diensten of activiteiten:
Erve de Poll is een dagbesteding voor mensen met een zorgvraag, bijvoorbeeld dementie. Onze cliënten willen graag nog zingeving geven aan hun dag, zich nuttig voelen. Bij Erve de Poll ervaren cliënten dat ze van waarde zijn, dat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan het dagelijkse bestaan op de boerderij. Op het erf en in de boerderij doen zij mee in het dagelijkse ‘normale’ boeren leven. Niet bezig zijn met beperkingen maar juist met de mogelijkheden binnen het ziektebeeld. Zo lang mogelijk een zinvol en afwisselend leven leiden in een veilige en vooral gezellige omgeving. Dat zijn de thema’s waar wij voor staan.


Contactpersoon:
Mariska Kuipers
E-mail: info@ervedepoll.nl
Telefoonnummer: 06 30212736