HomeEvean › Respijtzorg
Zoom:

Respijtzorg

Doel:

Thuis blijven wonen mét alle hulp en begeleiding (thuiszorg) die u nodig heeft. Dankzij zorg aan huis van Evean kan dat. U krijgt van ons de beste mogelijke ondersteuning, verzorging, verpleging of medische zorg. Persoonlijke zorg en aandacht bij u thuis.


Werkwijze:

De zorg voor een thuiswonend (chronisch) ziek of gehandicapt familielid kan voor een mantelzorger zeer intensief en langdurig zijn. Vooral als degene voor wie u zorgt niet alleen thuis kan zijn, zoals een dementerende partner. Het is belangrijk dat u de zorg af en toe kunt overdragen, zodat u even tijd heeft voor uzelf of voor andere gezinsleden en vrienden.

Respijtzorg is tijdelijke en volledige overname van zorg om u als mantelzorger vrijaf te geven.

Een professionele zorgverlener neemt uw zorgtaken een tijdje van u over, zodat u met een gerust hart van huis kunt gaan. Bijvoorbeeld voor een dag(deel) of voor een periode (kortdurende opname). Respijtzorg ondersteunt u en helpt voorkomen dat u overbelast raakt.

Wilt u dat wij de zorg wat langer overnemen, bijvoorbeeld zodat u op vakantie kunt gaan? Bij een aantal van onze verzorgings- en verpleeghuizen zijn speciale aangepaste kamers beschikbaar voor kortdurende opname.Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- ouderen
- mensen met een lichamelijke beperking
- mensen met een verstandelijke beperking
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 26-3-2013 12:05:39

Aangeboden door:

Logo

Evean


Postadres: Evean - Regio Amsterdam; Postbus 37139, 1030 AC Amsterdam
Postadres: Evean - Regio Noord-Holland Noord; Postbus 67, 1800 AB Alkmaar
Postadres: Evean - Regio Zaanstreek-Waterland; Postbus 68, 1440 AB Purmerend
Telefoonnummer: 0900 98 97 (€ 0,10 p/m, dag en nacht bereikbaar)
Website: www.evean.nl


Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
Evean wil de meest complete en beste zorgaanbieder van de regio zijn. Integrale zorg is daarbij essentieel. We willen onze klanten een compleet én samenhangend aanbod van zorg, behandeling, welzijn, wonen en diensten bieden, waarbij de cliënt en zijn behoeften centraal staan.


Soorten diensten of activiteiten:
* Zorg thuis: Thuis blijven wonen mét alle hulp en begeleiding (thuiszorg) die u nodig heeft.
* Overdag bij ons: U kunt een of meerdere dagdelen per week bij Evean komen voor dagbesteding als u zelfstandig woont en overdag extra zorg en/of behandeling nodig heeft.
* Behandeling: Uw gezondheid verdient de juiste behandeling en zorg. Daarom schakelen wij voor u snel de juiste professional in die u behandelt, ondersteunt, begeleidt en adviseert.
* Wonen met zorg: Als u bij Evean in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont of tijdelijk bij ons verblijft, woont u zelfstandig én heeft u toegang tot de nodige zorg, hulp en begeleiding.
* Zorg op maat: U verdient alle zorg en behandeling waar uw gezondheid om vraagt.


Contactpersoon:
Heeft u vragen?
Telefoonnummer: 0900 98 97 (24 uur per dag bereikbaar)