HomeFinancieel Fit › Financieel Fit Team
Zoom:

Financieel Fit Team

Doel:

Financieel Fit Team kan je helpen bij het krijgen van overzicht in je financiën, je doorverwijzen naar hulpverlening door andere organisaties zoals maatschappelijk werk of schuldhulpverlening en je informatie geven over voorzieningen en regelingen. Of adviseren over bijvoorbeeld vaste lasten en inkomen.


Werkwijze:

We denken graag met je mee

Het Financieel Fit Team denkt graag met je mee over jouw situatie, ze geven je advies of bieden je ondersteuning. Of organiseert extra ondersteuning als dat nodig is. Om te helpen bij het niet groter laten worden van financiële problemen en/of schulden en om weer financieel fit te worden. Met een brede kennis en ervaring op gebied van financiën en maatschappelijke ondersteuning helpen zij voorkomen dat betalingsproblemen schuldzorgen worden.

Heb je hulp nodig en wil je in gesprek met het Financieel Fit Team, laat dan hier jouw gegevens achter. Het team neemt binnen 2 werkdagen contact met je op. Of bel via het Team Schuldhulpverlening van de Gemeente Den Helder. Fijn als je hierbij noemt dat je voor het Financieel Fit Team belt: (0223) 671270.

Vroeg Eropaf Den Helder

Inwoners met een betalingsachterstand in de vaste lasten melden zich vaak niet of te laat voor hulp. Terwijl snelle hulp veel ellende en kosten kan voorkomen. Gemeente Den Helder neemt daarom soms zelf contact met je op. Dit noemen we Vroeg Eropaf.

Hoe werkt het?

Wanneer je problemen hebt met het betalen van de maandelijkse rekeningen voor huur, energie, water en/of zorgverzekering, neemt een medewerker van het Financieel Fit Team namens de gemeente Den Helder contact met je op. Samen met jou kijken ze wat er nodig is om de betalingsproblemen aan te pakken. Soms heb je recht op subsidies of regelingen. Soms kan er in termijnen worden betaald. En soms is er andere hulp nodig. Doel is om problematische schulden te voorkómen.

De gemeente Den Helder werkt bij Vroeg Eropaf samen met Stichting Woontij, Woningstichting Den Helder en de zorgverzekeraars coöperatie VGZ en Zilveren Kruis Achmea. Van deze organisaties en van de energiebedrijven ontvangt de gemeente berichten over betalingsachterstanden. Zo kunnen we hulp aanbieden waar dat nodig is.

Contact opnemen

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de gemeente Den Helder of met Financieel Fit Den Helder via info@financieelfitdenhelder.nl.Doelgroep


- vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 7-5-2021 10:46:55
Laatste wijziging: 7-5-2021 10:46:55

Financieel Fit

Telefoonnummer: 0223-671270

E-mailadres: info@financieelfitdenhelder.nl

Website: www.financieelfitdenhelder.nl


Doelstelling of kernactiviteit: Het Financieel Fit Team kan met je meedenken over jouw financiële situatie, advies geven en ondersteuning bieden.

Belangrijkste doelgroepen: Het Financieel Fit Team helpt mensen bij het vinden van de juiste weg en hulpverlening als er geldzorgen ontstaan. Het team werkt zo veel mogelijk preventief en wil voorkomen dat geldzorgen schulden worden.


Doelstelling of kernactiviteit:
Het Financieel Fit Team kan met je meedenken over jouw financiële situatie, advies geven en ondersteuning bieden.


Belangrijkste doelgroepen:
Het Financieel Fit Team helpt mensen bij het vinden van de juiste weg en hulpverlening als er geldzorgen ontstaan. Het team werkt zo veel mogelijk preventief en wil voorkomen dat geldzorgen schulden worden.


Soorten diensten of activiteiten:
Het Financieel Fit Team kan extra ondersteuning organiseren, bijvoorbeeld bij het ordenen van administratie, doorverwijzen naar hulpverlening door andere organisaties zoals maatschappelijk werk of schuldhulpverlening, informatie geven over voorzieningen en regelingen en adviseren over bijvoorbeeld vaste lasten en inkomen.