HomeGemeente Apeldoorn › Het Werkplein Activerium
Zoom:

Het Werkplein Activerium

Doel:

Werkplein Activerium is een samenwerkingsverband tussen het UWV Werkbedrijf en de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst. In het Werkplein Activerium zijn ook de Stadsbank en het Jongerenloket gevestigd.


Werkwijze:

Vanuit het Werkplein begeleiden we inwoners naar een nieuwe baan én voorzien we werkgevers van geschikt personeel. Bent u op zoek naar werk? Of wilt u meer weten over een uitkering? Dan bent u bij het Werkplein Activerium aan het goede adres.

In het Werkplein Activerium is ook een speciaal Jongerenloket aanwezig. Jongeren van 16 tot en met 26 jaar kunnen hier terecht voor advies en hun vragen over een opleiding, een baan of een combinatie van werken en leren.

Het Jongerenloket van de gemeente Apeldoorn adviseert en begeleidt jongeren tussen 16 en 27 jaar. Medewerkers ondersteunen bij het vinden van een opleiding, een baan of een werkleeraanbod. Ook kunnen jongeren er terecht voor informatie en advies over een uitkering, een beroeps- of schoolkeuzeonderzoek, schulden of (jeugd)hulpverlening.

Hoe kom ik in contact met het Jongerenloket?

•via het online contactformulier

•telefonisch via 580 2000

•(persoonlijk) aan de balie van het Werkplein Activerium. Een afspraak is niet nodig, behalve op vrijdagmiddag.Doelgroep


- Voor iedereenGegevens ingevoerd: 30-9-2008 11:05:21
Laatste wijziging: 13-1-2015 17:05:00

Aangeboden door:

Gemeente Apeldoorn


Bezoekadres: Marktplein 1 Apeldoorn
Postadres: Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn
E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
Telefoonnummer: 14 055
Website: www.apeldoorn.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Overheid en semi-overheid


Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.


Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de gemeente


Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.