HomeGemeente Eindhoven - Dienst Inkomen, Zorg en Onderwijs › Bijzondere Bijstand
Zoom:

Bijzondere Bijstand

Doel:

Bijzondere bijstand kun je aanvragen als je door bijzondere omstandigheden voor extra kosten komt te staan, waarvoor je zelf niet genoeg inkomen of vermogen hebt. En als de kosten niet op een andere manier vergoed kunnen worden, bijvoorbeeld met een zorgverzekering.

Meer informatie:


Werkwijze:

Je vraagt bijzondere bijstand meestal aan vóórdat je de kosten maakt. Vraag je achteraf bijzondere bijstand aan, omdat het niet anders kon? Leg dit dan duidelijk uit in je aanvraag. Mogelijk ontvang je dan toch bijzondere bijstand. Het gaat dan om de datum waarop bijvoorbeeld een behandeling is gestart of waarop de kantonrechter een uitspraak heeft gedaan. We vergoeden kosten die korter dan 3 maanden geleden zijn ontstaan. Dit geldt niet voor bijzondere bijstand in verband met sterk gestegen energiekosten. Daarvoor gelden de kosten vanaf 1 januari 2022.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 16 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- ouderen
- mensen met laag inkomen
Gegevens ingevoerd: 28-9-2009 11:54:27
Laatste wijziging: 31-1-2023 14:40:04

Aangeboden door:

Logo

Gemeente Eindhoven - Dienst Inkomen, Zorg en Onderwijs


Bezoekadres: Smalle Haven 109 Eindhoven
Postadres: Postbus 90.151, 5600 RC Eindhoven
E-mail: gemeente@eindhoven.nl
Telefoonnummer: 14 040
Website: www.eindhoven.nl/inkomen-zorg-en-onderwijs

Route / kaart:Organisatie Type
Overheid en semi-overheid


Doelstelling of kernactiviteit:
Werkplein Mercado is een samenwerkingsverband tussen UWV WERKbedrijf (UWV en voormalig CWI) en de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel en Veldhoven. Door onze krachten te bundelen, kunnen we meer werkzoekenden begeleiden naar een passende baan én meer werkgevers voorzien van geschikt personeel.


Belangrijkste doelgroepen:
Werkzoekenden Mensen die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan, worden begeleid naar passend werk. Werk staat bij ons altijd voorop. Indien nodig, zorgen we voor tijdelijke ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een uitkering, scholing of kinderopvang. Werkgevers Werkgevers voorzien we zo snel mogelijk van geschikte arbeidskrachten. Werkplein Mercado beschikt over een grote arbeidsreserve. Mensen met een WW, WIA of WWB uitkering worden begeleid, zodat (moeilijk vervulbare) vacatures bij werkgevers ingevuld kunnen worden.


Organisatie Type
Overheid en semi-overheid


Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.


Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de gemeente


Soorten diensten of activiteiten:
In het Mercado-gebouw zijn nog meer partijen gehuisvest die bemiddelen in werk. Denk aan uitzendbureaus en re-integratiebedrijven. Ook is er een leerwerkloket waaraan het Regionaal Opleidingencentrum (ROC) en het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Voortijdig Schoolverlaters hun steentje bijdragen.