HomeGemeente Eindhoven › WIJeindhoven
Zoom:

WIJeindhoven

Doel:

WIJeindhoven ondersteunt inwoners van de gemeente Eindhoven die tijdelijk hulp nodig hebben op het gebied van wonen, werken, ontmoeten, opvoeden, vervoer en inkomen.

Meer informatie:


Werkwijze:

De stichting WIJeindhoven is in 2015 opgericht om een aantal wetten uit te voeren samen met de gemeente en andere organisaties in de stad. Deze wetten zijn de Jeugdwet, Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Gemeentelijke Wet Schulddienstverlening. Inwoners die met deze wetten te maken krijgen, hebben meestal eerst contact met een medewerker van WIJeindhoven.

Eindhoven telt 32 inlooppunten waar je zonder afspraak terecht kunt met jouw vraag of idee.Doelgroep


- Voor iedereen

Specifieke doelgroep
Alle inwoners van de gemeente Eindhoven
Laatste wijziging: 20-10-2019 15:32:52

Aangeboden door:

Gemeente Eindhoven


Bezoekadres: Stadhuisplein 10 Eindhoven
Postadres: Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven
Telefoonnummer: 14 040
Telefoonnummer: +31(0)402386000 (vanuit buitenland)
E-mail: gemeente@eindhoven.nl
Website: www.eindhoven.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Overheid en semi-overheid


Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.


Contactpersoon:
Klantcontactcentrum
E-mail: gemeente@eindhoven.nl
Telefoonnummer: 14 040
Website: http://www.eindhoven.nl