Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeGemeente Geldrop-Mierlo › CMD (Centrum voor Maatschappelijke Deelname)
Zoom:

CMD (Centrum voor Maatschappelijke Deelname)

Doel

Mogelijkheden ontdekken om vooruit te komen.

Voor uzelf en uw gezin kunnen zorgen, werken, vrijwilligerswerk doen en mensen ontmoeten.

Toelichting

Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. Misschien niet voor u. Uw persoonlijke situatie, beperking of een ziekte kunnen het leven lastig maken. Vaak helpen familieleden, buren of vrienden. Maar dat is niet altijd zo. Soms krijgt u dingen in het dagelijks leven zelf niet geregeld. Er zijn in uw buurt mogelijkheden om u daarbij te helpen. De klantadviseurs van het CMD kennen die. U kunt bij hen terecht voor informatie en advies over allerlei onderwerpen. Zo krijgt u snel inzicht in de keuzes die u vooruit helpen. Als er meer tijd nodig is, komt de klantadviseur voor één of meerdere gesprekken bij u thuis. De klantadviseur helpt u zoeken naar oplossingen die zo dicht mogelijk bij u staan en die passen bij uw situatie.

Bij het CMD kunt u terecht voor ondersteuning en advies:

• Bij zorgvragen vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) zoals vragen rondom mantelzorg, ouderdom, een lichamelijke, geestelijke of psychische beperking of ziekte.

• Bij vragen over opgroeien en opvoeden (Jeugdwet). Bijvoorbeeld over slapen, eten, ontwikkeling, gedrag, omgaan met een echtscheiding of alcohol- en drugsgebruik.

• Bij vragen over inkomensondersteuning en schulden. U kunt bij ons inkomensondersteuning aanvragen. Als u financiële problemen heeft en er niet meer uit komt, bieden wij schuldhulpverlening.

• Bij vragen over bijvoorbeeld zorg, wonen, relaties, geldzaken en/of vrijwilligerswerk bieden wij maatschappelijke ondersteuning (maatschappelijk werk).

Uw vaste klantadviseur is uw steunpunt

Belt u naar het CMD, dan krijgt u een klantadviseur aan de lijn. De klantadviseur luistert naar uw vraag en geeft zo veel mogelijk direct informatie of advies. Soms kost het tijd om uit te zoeken wat bij u past. Wij bellen u dan terug. Voor uitgebreide vragen komt een klantadviseur bij u thuis om u persoonlijk te ondersteunen. Als de klantadviseur een afspraak met u maakt, kan het helpen als u iemand die u vertrouwt bij dit gesprek vraagt, om met u mee te denken. Dat mag een familielid zijn, een buurvrouw of een vriend. We nemen de tijd om naar uw verhaal te luisteren, want we vinden het belangrijk dat u uw leven zelf kunt sturen en uw eigen doelen kunt stellen.

Persoonlijk plan of familieplan

Het kan u helpen om u voor te bereiden op het gesprek. Misschien wilt u zelf al nadenken over hoe uw persoonlijk plan eruit moet zien? U kunt uw ideeën op papier zetten. Dit plan geeft u in het eerste gesprek aan uw klantadviseur. Ook als er ondersteuning nodig is voor het hele gezin, kan het goed zijn om zelf een plan voor te bereiden. Geef dit aan bij uw klantadviseur.

Contactgegevens CMD

Telefoonnummer: (040) 289 38 93

Website: www.geldrop-mierlo.nl

E-mail: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Bezoekadres: gemeentehuis, De Meent 2, Geldrop

Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 9.00-17.00 uur en vrijdag van 9.00-12.30 uur.

Kom langs: inloopspreekuren

• Inloopspreekuur CMD. Stel hier uw vragen over onder andere zorg, opgroeien/opvoeden, inkomensondersteuning en schulden. Het inloopspreekuur is op maandag en donderdag van 9.00-12.30 uur. U kunt terecht in Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9 in Mierlo.

• Formulierenspreekuur. Op het spreekuur krijgt u hulp bij het invullen van formulieren, bijvoorbeeld voor bijzondere bijstand, of kwijtschelding van gemeentelijke heffingen en belastingtoeslagen. De gemeente geeft ook ondersteuning bij het aanvragen van een betalingsregeling, het wijzigingen of opzeggen van abonnementen en diensten. U bent welkom op dinsdag en donderdag van 9.00-12.00 uur en op woensdag van 9.00-11.00 uur in Hof van Bethanië.

Heeft u vragen over uw kind? De leerkracht kan aangeven wanneer er een klantadviseur van het CMD op uw school is.


Doelgroep

  • voor alle leeftijden
Gegevens ingevoerd: 15-12-2006 20:04:38
Laatste wijziging: 20-2-2017 12:01:21

Gemeente Geldrop-Mierlo

Bezoekadres:
De Meent 2 (alleen op afspraak)
5664 HT Geldrop

Postadres:
Postbus 10.101
5660 GA Geldrop

Telefoonnummer: 040-289 38 93

E-mailadres: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Website: www.geldrop-mierlo.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.

Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de gemeente