HomeGemeente Haarlem › Loket Haarlem

Loket Haarlem

Doel:

www.lokethaarlem.nl is een digitale sociale kaart gemaakt met inzet van Gemeente Haarlem en vele Haarlemse organisaties voor alle Haarlemse burgers, en professionals, mantelzorgers en vrijwilligers in het sociale domein.

Meer informatie:


Werkwijze:

Loket Haarlem geeft objectieve informatie en advies aan Haarlemse burgers over regelingen en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, vervoer en financiën. Daarnaast biedt Loket Haarlem ook praktische ondersteuning aan zoals hulp bij het aanvragen van voorzieningen en regelingen of hulp bij het zoeken naar oplossingen. Zo helpt het Loket Haarlem bij het doen van een WMO-melding. Loket Haarlem voert de WMO niet uitDoelgroep


- Voor iedereenGegevens ingevoerd: 12-01-2015
Laatste wijziging: 12-1-2015 20:15:42

Aangeboden door:

Gemeente Haarlem


Bezoekadres: Zijlvest 39 Haarlem
Postadres: Postbus 511, 2003 PB Haarlem
E-mail: info@haarlem.nl
Telefoonnummer: 14 023
Telefoonnummer: 023-5113000
Website: www.haarlem.nl

Route / kaart:Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.