Als je een psychiatrische aandoening hebt en al lange tijd zorg ontvangt, bestaat het risico dat je de moed verliest en je herstel stagneert.
ART staat voor Active Recovery Triad: actief herstel in de triade. Het betekent dat jij sámen met je naasten en onze hulpverleners in een drie-eenheid (een triade) werkt aan je herstel. Samen werken we aan alledaagse, duidelijke doelen, zoals bijvoorbeeld: een fijne plek om te wonen, een goede gezondheid, een leuke dagbesteding of het opbouwen van een sociaal leven. We leggen je doelen vast in een herstel- en behandelplan; hierin is ook ruimte voor het herstel van je naasten.
ART is een vernieuwende manier om je te blijven uitdagen en hoop te houden. Met langdurig woonbegeleiding, herstelondersteuning en intensieve behandeling blijven we werken aan een beter leven. De kunst van ART is dat we echt contact met elkaar maken en goed gaan begrijpen wat jij werkelijk wilt. Door de betrokkenheid van de mensen om je heen word je uitgedaagd om daaraan te blijven werken.
Makkelijker in contact via DigiContact
DigiContact levert ART-cliënten begeleiding op afstand door middel van (beeld)bellen. Deze beeldzorg-app is zo eenvoudig dat met één druk op de knop er rechtstreeks verbinding gemaakt kan worden met een professionele begeleider. Zij zijn op alle momenten van de dag en nacht bereikbaar. Ze helpen je graag met al je vragen. Je hoeft dus niet meer rechtstreeks te bellen met de afdeling of behandelaar van GGz Breburg. Al je (beeld)belmomenten kun je doen wanneer het jou uitkomt.
Bezoekadres:
Bastionstraat 1
Breda
Postadres:
Bastionstraat 1
4817 LD Breda
Telefoonnummer: 088-0165800
E-mailadres: secretariaatwerkenenleren@ggzbreburg.nl
Website: www.ggzbreburg.nl/centra/werken-leren/
Doelstelling of kernactiviteit:
Voor alle mensen met een langdurende psychiatrische aandoening biedt Centrum Werken & Leren verschillende vormen van zinvolle dagbesteding, arbeid en educatie. Het centrum beschikt over dagactiviteitencentra in alle regio’s van GGz Breburg waar bezoekers een dagstructuur kunnen opbouwen door middel van (re-)creatieve activiteiten.
Voor mensen met belangstelling voor arbeidstraining of -reïntegratie, zijn er arbeidsprojecten zoals het groenbedrijf, horeca of kantoorprojecten.
Trajectbegeleiders kunnen bemiddelen naar een werkplek bij bedrijven en instellingen. Ook zijn er verschillende educatieve projecten en praktische cursussen in sociale vaardigheden of kunnen we begeleiden bij het oppakken van een reguliere opleiding.
Belangrijkste doelgroepen:
Mensen met psychische problemen.
>Soorten diensten of activiteiten:
Wij bieden coaching, begeleiding en training. Dit doen wij zoveel mogelijk in de samenleving en zo min mogelijk op de GGz locaties en terreinen.