Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeHifive › Gezinsbegeleiding
Zoom:

Gezinsbegeleiding

Doel

HiFive biedt naast individuele psychosociale begeleiding ook gezinsbegeleiding. Dat betekent dat het hele gezin als geheel begeleiding krijgt. Een gezin is een bijzonder en complex systeem. Niets staat los van elkaar en daarom werkt Hifive bij gezinsbegeleiding samen met alle gezinsleden om de situatie binnen het gezin te verbeteren.

Toelichting

HiFive wordt ingezet door de Wmo of het CJG van jouw gemeente. Wanneer je begeleiding nodig bent dan kun je je aanmelden bij de WMO of het CJG. Een consulent of iemand van het sociale wijkteam zal een "keukentafelgesprek" met je inplannen en beoordelen of je in aanmerking komt voor individuele begeleiding. Wanneer de consulent akkoord geeft dan krijg je een beschikking van de gemeente per post verstuurd waarin de aantal uren staan beschreven. Deze uren mag je inzetten voor individuele begeleiding. HiFive maakt vervolgens een afspraak met jou en kijkt binnen het team welke begeleider het beste bij je past. Samen met die begeleider maak je een begeleidingsplan en kunnen jullie samen werken aan de doelen die jij graag wilt behalen. Binnen gemeente Deventer, Zwolle, Apeldoorn, Epe, Hattem en Heerde werken we via Zorg in Natura. Dat betekent dat we een contract hebben met de WMO en het CJG. In andere gemeentes op de Veluwe werken via een PGB. Je kan dan denken aan plaatsen als: Elburg, Nunspeet, t'Harde, Harderwijk, Oldebroek.

Meer informatie



Doelgroep

  • vanaf 16 jaar


Laatste wijziging: 26-01-2024 20:49:09

Hifive

Postadres:
Postbus 1448
8001 BK Zwolle

Telefoonnummer: 0578-700242

Telefoonnummer: 06-29111920

E-mailadres: info@hifive.nl

Website: www.hifive.nl/


Doelstelling of kernactiviteit:
Hifive biedt gespecialiseerde begeleiding thuis bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven.

Belangrijkste doelgroepen:
Ben je de grip kwijt op je leven door psychische problemen? Kun jij de draad niet goed oppakken na een niet aangeboren hersenbeschadiging? Heb je een stoornis in het autistisch spectrum en wil je daarmee leren omgaan?