HomeHumanitas DMH › Ambulante begeleiding
Zoom:

Ambulante begeleiding

Doel:

Samenwerken aan een gelukkiger leven

Meer informatie:
 


Werkwijze:

Humanitas DMH biedt ambulante begeleiding voor mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Ambulante dienstverlening houdt in dat we helpen bij problemen op leefgebieden, zoals financiën, werk & opleiding, tijdsbesteding en/of huisvesting. Bijvoorbeeld door hen te ondersteunen bij het zelfstandig doen van de administratie of het goed bijhouden van het huishouden. We kijken wat de cliënt zelf kan doen, samen met zijn of haar netwerk. We kijken welke mate van ambulante hulp de cliënt nodig heeft. We proberen samen structuur en ritme in het dagelijks leven te creëren. Zo krijgt hij of zij weer overzicht en houdt grip op het eigen leven. Soms heeft iemand de rest van zijn of haar leven een steuntje in de rug nodig. Door ambulante ondersteuning te bieden, is dit mogelijk. Wij proberen samen met de cliënt het netwerk zo in te richten dat ze na de ambulante ondersteuning kunnen leven zonder (onze) professionele hulp.

Agressieregulatie op Maat

Voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en agressieproblemen kunnen wij ook gerichte behandeling als aanvulling op ambulante begeleiding bieden. We kunnen dan een behandeling voor agressieregulatie bieden, speciaal voor mensen vanaf 18 jaar met een LVB en (ernstige) agressieproblematiek. Wij hebben deze behandeling samen met de Waag Nederland ontwikkeld. De behandeling ARopMaat-LVB is erkend door Erkenningscommissie Justitiële Interventies.Doelgroep


- van 18 tot 25 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met een verstandelijke beperking
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 3-12-2021 09:07:19

Humanitas DMH

Bezoekadres:
Newtonbaan 5
Nieuwegein

Postadres:
Newtonbaan 5
3439 NK Nieuwegein

Telefoonnummer: 030 - 600 51 70

E-mailadres: info@humanitas-dmh.nl

Website: www.humanitas-dmh.nl/


Doelstelling of kernactiviteit: Wij bieden ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Belangrijkste doelgroepen: Mensen met verstandelijke beperking

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Wij bieden ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.


Belangrijkste doelgroepen:
Mensen met verstandelijke beperking


Soorten diensten of activiteiten:
Dit kan in de vorm van begeleid wonen, ambulante begeleiding of ondersteuning bij werken. Ook hebben wij verschillende locaties voor dagbesteding.