HomeIt Wolwezen › Dagbesteding en werken
Zoom:

Dagbesteding en werken

Doel:

n een vertrouwde, veilige omgeving werken aan het ontwikkelen van competenties en vaardigheden die nodig zijn in de toekomst en voor het behouden en ontwikkelen van zelfredzaamheid. Onze dagbesteding is geschikt voor jong en oud. We werken in diverse groepen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Er is een groep die zich meer richt op arbeid en het participeren. Dit kan op locatie it Wolwezen maar ook op ons nabij gelegen melkveebedrijf. Hier valt veel te doen en veel te leren. Lekker bezig zijn met de koeien en de trekkers. Een leuke actieve groep jongens (lft 16+) die elkaar stimuleren. Hier is het ook mogelijk om stage te lopen voor de opleiding veehouderij MBO1 of 2.

Er is ook een groep die echt voor dagbesteding komt op it Wolwezen zelf. Dat betekent lekker bezig zijn in de tuin, verzorgen van en bezig zijn met de koeien, kalfjes, kleine dieren en de paarden, paardrijden, techniek en houtbewerking, creatieve activiteiten en lekker sporten. Dit is geschikt voor jong en oud. Er zijn ook enkele leerlingen van het voortgezet onderwijs die een stukje onderwijs volgen in combinatie met dagbesteding. Daarnaast is er een klein groepje ouderen, zij doen het een beetje rustiger aan.

Als je hier al wat langer bent en je wilt graag eens proberen ergens te werken dan kan dit voor bv twee dagdelen per week bij de bakker, meubelmaker, paardenentrainement o.i.d. Dit is weer een stapje richting arbeidsmarkt en wordt ingezet voor diegenen die daar echt aan toe zijn.

Ons team bestaat uit begeleiders, praktijkbegeleiders, docenten en gedragswetenschapper. Evt op aanvraag meer expertise mogelijk.

It Wolwêzen is onderaannemer van BEZINN en werkt samen met diverse gemeentes en zorginstanties. Je kunt bij ons komen op basis van PGB (Persoons Gebonden Budget) en ZIN (Zorg in Natura).Contactpersoon:
Naam: Anoek Rentmeester
Telefoonnummer: 06 38477029
E-mail: wolkom@wolwezen.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - van 16 tot 75 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- volwassenen
Gegevens ingevoerd: 3-2-2022 15:08:55

Aangeboden door:

Logo

It Wolwezen

Jeugd-en gezinsondersteuning

Bezoekadres: Ds veenweg 22 de Knipe
Postadres: Ds veenweg 22, 8456HR de Knipe
Telefoonnummer: 0638477029
Telefoonnummer: 0513-841118
E-mail: wolkom@wolwezen.nl
Website: www.wolwezen.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Ontdek je eigen leven met behulp van it Wolwêzen! Leer en ontdek hier waar jou kansen en mogelijkheden liggen. Iedereen heeft talenten en iedereen hoort erbij !


Soorten diensten of activiteiten:
In een andere omgeving wonen, een stap richting de arbeidsmarkt, nieuwe contacten leggen, vaardigheden eigen maken;
Thuis je weer prettig voelen met elkaar, elkaar begrijpen en samen weer verder komen. Stap voor stap helpen we deze ontwikkeling in gang te zetten en in stand te houden.


Contactpersoon:
Anoek Rentmeester
E-mail: wolkom@wolwezen.nl
Telefoonnummer: 06 38477029