Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeLeger des Heils › Buurthuiskamer Leger des Heils
Zoom:

Buurthuiskamer Leger des Heils

Doel

Onze buurthuiskamers zijn van en door de buurt. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij. Je wordt gezien. Voel je thuis!

Toelichting

Door heel Nederland heeft het Leger des Heils zo’n honderddertig buurthuiskamers. Plekken voor en door de buurt, waar iedereen welkom is. In onze buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Kortom: een plek waar je thuiskomt. Onze buurthuiskamers zijn er voor iedereen. Mensen trekken samen op, ontmoeten elkaar en zien om naar elkaar. Het sociale netwerk wordt uitgebreid en de buurt wordt versterkt. De activiteiten worden door bezoekers zelf georganiseerd. Zo kun je bij de buurthuiskamer in Amsterdam-Noord bijvoorbeeld regelmatig terecht voor een overheerlijke maaltijd en is er in de buurthuiskamer in Nijmegen een handwerkclub. Maar ook met andere problemen kun je terecht bij de buurthuiskamers. Zo is er in de buurthuiskamer in Utrecht regelmatig een moment waarop mensen met vragen rondom geld en papieren langs kunnen komen. Het doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit te voorkomen.

Meer informatie
Doelgroep

  • vanaf 15 jaar


Laatste wijziging: 26-01-2024 21:24:57

Leger des Heils

Postadres:
Postbus 3006
1300 EH Almere

Telefoonnummer: 036-539 81 11

E-mailadres: info@legerdesheils.nl

Website: www.legerdesheils.nl/


Doelstelling of kernactiviteit:
Het Leger des Heils verleent zonder onderscheid des persoons materiële en immateriële hulp aan mensen die om uiteenlopende redenen een beroep op ons doen. ?Wij werken vanuit een christelijke motivatie. Rechtvaardigheid, gerechtigheid en solidariteit zijn daarbij centrale waarden. Als Leger des Heils doen wij een beroep op de samenleving om ook die waarden vorm te geven.