Logo digitale-sociale-kaart.nl
HomeMaaszicht › Dagbestedingsprogramma
Zoom:

Dagbestedingsprogramma

Doel

Maaszicht biedt zorg en begeleiding aan jongeren van 17 tot 23 jaar op de Kleiweg 314 in Rotterdam.

Toelichting

Als je bij ons woont en je hebt geen werk of school dan neem je deel aan het Werk & Educatie Programma van Maaszicht: WEP. Meedoen is altijd mogelijk omdat er losse modules zijn. De activiteiten worden op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag georganiseerd. Tijdens schoolvakanties is er geen WEP. Wel zijn er dan algemene activiteiten voor alle bewoners. Naast gemeenschappelijke activiteiten is er ook één op één begeleiding, bijvoorbeeld als je gaat solliciteren.

De Rijwielherstellert

Maaszicht heeft ook een eigen project: een fietsenwerkplaats – de Rijwielherstellert

Het Werk & Educatie Programma wordt gegeven door medewerkers van Maaszicht en door vakmensen van buiten. Activiteiten vinden plaats op een locatie op loopafstand. Er is altijd iemand van Maaszicht bij aanwezig.

Voorbeelden van wat je kan leren:

Weerbaar op stage en werk

Je leert sociale vaardigheden. Hoe gedraag ik me in een groep en bij vrienden. Door samen met anderen oefeningen te doen leer je verschillende manieren om met opmerkingen en kritiek om te gaan. Solliciteren en oefenen is ook onderdeel van de training. Voor het volgen van deze module krijg je een certificaat.

Drugs en alcohol

Het bespreken van alle verdovende middelen met de effecten. Je leert wat een verslaving aan middelen is en wat hier vaak aan vooraf gaat. Ook wordt er behandeld hoe je met groepsdruk en met moeilijke situaties kunt omgaan.

Koken en Budgetteren

In deze cursus komen onderdelen als persoonlijke hygiëne, voedselveiligheid, kooktechnieken, gezond eten en budgetteren aan de orde. Het programma richt zich vooral op de periode na het verblijf in Maaszicht.

Smart met Geld

Hier komt budgetteren weer terug met daarbij prioriteiten stellen en keuzes maken. Hoe voorkom ik schulden en hoe los ik deze op? Ook worden onderwerpen als uitkering, belasting, verzekering, bankzaken en studiefinanciering behandeld.

Theater en Zelfpresentatie

In deze module krijg je inzicht in je gedrag op basis van theater. De nadruk ligt op hoe belangrijk je gedrag is voor je maatschappelijk functioneren. De cursus geeft inzicht in: waar ligt mijn focus, wanneer neem ik verantwoordelijkheid, hoe werk ik samen en wat durf ik van mijzelf te laten zien? De module wordt afgesloten met een theaterstuk en een bezoek aan een theater.

Kunst en Cultuur

Bij kunst en cultuur ben je fysiek bezig en maak je kennis met technieken en beeldende mogelijkheden op basis van een thema: kunstenaar of kunststroming. De gedachte erachter is zelfinzicht, nadenken over de eigen plaats in de samenleving, abstract leren denken en ook samenwerken in een team. Museumbezoeken zijn een vast onderdeel.


Doelgroep

  • van 17 tot en met 23 jaar


Gegevens ingevoerd: 5-1-2023 11:50:15

Maaszicht

Bezoekadres:
Kleiweg 314
Rotterdam

Postadres:
Kleiweg 314
3045 PM Rotterdam

Telefoonnummer: 010 - 243 41 41

E-mailadres: info@maaszicht.nl

Website: www.maaszicht.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Maaszicht biedt zorg en begeleiding aan jongeren van 17 tot 23 jaar