Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeMEE Plus › Buddyzorg
Zoom:

Buddyzorg

Doel

Vanuit de overtuiging dat ieder mens de moeite waard is, zet Buddyzorg zich in voor mensen in de Drechtsteden wiens leven (tijdelijk) uit balans is of mensen die kampen met sociale problemen.

Toelichting

Buddyzorg Drechtsteden biedt steun en begeleiding aan mensen met uiteenlopende problemen. We staan klaar voor dak- en thuislozen, verslaafden, (ex-)gedetineerden, mensen met schulden en mensen met psychiatrische klachten. Menselijkheid is wat onze buddy’s bindt.

We gaan uit van de eigen kracht van de mensen. Met Buddyzorg wordt deze kracht geactiveerd door de mogelijkheden, daadkracht, zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de cliënt te versterken. Waarbij wij uit gaat van mogelijkheden, niet van problemen.

Wat is een buddy?

Een buddy is een vrijwilliger die, met een gedegen training, mensen ondersteunt wiens leven (tijdelijk) uit balans is. Iemand waarmee je regelmatig kan afspreken, er voor je is om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en waarmee je de dagelijkse sleur kunt doorbreken.

Zo kan de buddy bijvoorbeeld meegaan naar de sociale dienst en het UWV en meehelpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook helpt de buddy bij het maken van betere keuzes, zodat problemen in de toekomst worden voorkomen. De buddy sluit aan bij de vragen van de cliënt gedurende een afgebakende periode. Buddyzorg is geen vervanging van professionele zorg.

Meer informatieContactpersoon

Naam: Servicebureau
E-mail: servicebureau@meeplus.nl


Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Servicebureau Drechtsteden
Bezoekadres: Johan de Wittstraat 40A
Postadres: Johan de Wittstraat 40A, 3311 KJ Dordrecht
Telnr.: 078 - 750 89 00
E-mail: servicebureau@meeplus.nl

Route / kaart
Doelgroep

  • voor alle leeftijden


Gegevens ingevoerd: 15-5-2007 13:14:24

MEE Plus

E-mailadres: servicebureau@meeplus.nl

Website: www.meeplus.nl


Doelstelling of kernactiviteit:
Soms loopt u vast op verschillende aspecten van het leven. Op school, met werken, binnen uw gezin, uw woonsituatie, op het gebied van geldzaken of als u niet weet bij wie u nog terecht kan. Dan is MEE er. We luisteren naar u en vragen door. Samen met u en de mensen om u heen zoeken we naar oplossingen voor uw vragen.

Belangrijkste doelgroepen:
We zijn er voor mensen met een beperking, maar steeds vaker ook voor mensen zonder beperking. We zetten ons in om mensen verder op weg te helpen. Geen uitsluiting meer, maar meedoen. Dat is voor ons vanzelfsprekend.