HomeMOVE Vught › Bewegen in de openbare ruimte
Zoom:

Bewegen in de openbare ruimte

Doel:

Actief bewegen in de buitenlucht is leuk, ontspannend én gezond. Voor oud en jong.

Meer informatie:


Werkwijze:

Natuurspeeltuin - Lidwinapark

Een groene omgeving bevordert de gezondheid. Spelen en ontdekken in de natuur stimuleert ontwikkeling op cognitief, lichamelijk en sociaal vlak. Een natuurlijk speelterrein biedt avontuur en uitdaging.

Het verlegt spelenderwijs grenzen, stimuleert fantasie en draagt bij aan fysieke ontwikkeling. Bovenal wordt er veel plezier beleeft in een natuurlijke speelomgeving.

Voor de ontwikkeling is het belangrijk dat kinderen risico’s leren nemen. Een natuurspeelplek is dé aangewezen plek voor nieuwe uitdagingen binnen deze ontdekkingstocht.

Discgolfpark - Stadhouderspark

Discgolf is een buitensport die veel precisie en kunde vereist. Het lijkt veel op het traditionele golf. Bij discgolf wordt er gebruik gemaakt van een frisbee. Deze frisbee moet in zo min mogelijk worpen in de polehole worden geworpen. Bij Stadhouderspark is een uitdagend discgolfpark aangelegd. Dit discgolfpark beschikt over 7 verschillende holes en 3 poleholes waar in gegooid moet worden. Kom eens kijken en daag jezelf eens uit!

Outdoor Fitness - Stadhouderspark

Actief bewegen in de buitenlucht is leuk, ontspannend én gezond. Voor oud en jong. Het Stadhouderspark beschikt over 12 verschillende fitnesstoestellen waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Maak je een rondje langs de fitness toestellen, dan beleef je een volledige workout waarbij kracht, cardio, flexibiliteit en coördinatie aan bod komen. Bij elk toestel vind je een korte uitleg. De outdoor fitness wordt aangevuld met een multifunctionele beweegbank van IPITUP. Op deze beweegbank kun je genieten van de sporters of zelf talloze oefeningen uitvoeren. Inspiratie nodig? Check het op de app van IPITUP waar voor iedere sporter (200) oefeningen op staan.

Klim- en Klauterparcours - Stadhouderspark

Bij de outdoor fitness is eind 2020 ook nog een leuk klim en klauterparcours aangelegd. Verschillende evenwichtsbalken, stapstenen en paaltjes zijn er toegevoegd. Hoe leuk is het als je als volwassene gaat sporten, je kind ook mee kan om mee te gaan bewegen? Zij vermaken zich hartstikke goed op de natuurlijke speelelementen.Doelgroep


- voor alle leeftijdenGegevens ingevoerd: 5-10-2022 10:09:10

MOVE Vught

Bezoekadres:
Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, Lidwinastraat 12C
5262 EP Vught

Postadres:
Lidwinastraat 12C
5262 EP Vught

Telefoonnummer: 06-45796883

E-mailadres: info@movevught.nl

Website: www.ssnb.nl/vught/


Doelstelling of kernactiviteit: Iedereen in de gemeente Vught moet kunnen sporten”, dat is de visie van MOVE Vught.

Belangrijkste doelgroepen: MOVE Vught realiseert een sport- en beweegklimaat waar iedere inwoner van de gemeente Vught aan deel kan nemen, ongeacht enige beperking.

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Iedereen in de gemeente Vught moet kunnen sporten”, dat is de visie van MOVE Vught.


Belangrijkste doelgroepen:
MOVE Vught realiseert een sport- en beweegklimaat waar iedere inwoner van de gemeente Vught aan deel kan nemen, ongeacht enige beperking.