HomeNovadic-Kentron › Leefstijl en preventie (lichte problemen)
Zoom:

Leefstijl en preventie (lichte problemen)

Doel:

Voorkomen is beter dan genezen, en problemen vroeg aanpakken is beter dan wachten tot ze erger worden. Daarom biedt de Novadic-Kentron Groep in heel Brabant Leefstijl en preventie: voor het voorkomen van problemen en het aanpakken van lichte problemen met alcohol, drugs en andere genotmiddelen. Er hoeft dan ook nog geen sprake te zijn van verslaving! We richten ons vooral op het voorkomen van schade aan uw gezondheid.

Meer informatie:


Werkwijze:

Directe hulp in de huisartsenpraktijk

U kunt diréct geholpen worden, met een kort behandelprogramma in uw eigen huisartsenpraktijk. Daarbij richten we ons op het verminderen van gezondheidsklachten die samenhangen met uw gebruik. Vraag naar de mogelijkheden of kijk op www.jenieuwegewoonte.nl.

Online behandeling: flexibel en persoonlijk

U heeft uw leven nog wel op orde, maar het lukt u in uw eentje niet om uw gebruik te minderen of stoppen? Met onze online behandeling kunt u in uw eigen tijd werken aan het aanpakken van uw gebruik, begeleid door een persoonlijke behandelaar.

Hulp voor kinderen, partner of ouders van verslaafden

Misschien bent u zelf niet verslaafd, maar is uw kind, partner of ouder dat wel. Wij bieden ook hulp aan de omgeving van verslaafde cliënten. U kunt ook een online behandeling volgen. Kijk op www.jenieuwegewoonte.nl.

Preventie en voorlichting

We verzorgen preventie-activiteiten en voorlichtingen voor een breed publiek, vooral op scholen, binnen instellingen en voor vrijwilligersorganisaties. Jongeren zijn daarbij een belangrijke doelgroep.

Training en coaching van professionals

We trainen en coachen professionals die te maken hebben met gebruik en misbruik van genotmiddelen, zoals leerkrachten, politie, horecapersoneel en andere zorgverleners (bijvoorbeeld binnen de LVB-sector). Ook helpen wij bedrijven bij bijvoorbeeld het opstellen van genotmiddelenbeleid binnen het eigen bedrijf. Kijk op www.roderconsult.nl.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 16 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- verslaafden
Gegevens ingevoerd: 1-1-2003
Laatste wijziging: 9-1-2015 15:43:40

Extra informatie over deelnemers


Motivatie voor deelname:
Niet vereist

Aangeboden door:

Novadic-Kentron


Bezoekadres: Hogedwarsstraat 3 Vught
Postadres: Postbus 243, 5260 AE Vught
E-mail: informatie@novadic-kentron.nl
Telefoonnummer: 073-689 90 90 voor aanmelding
E-mail: hulp@novadic-kentron.nl
Telefoonnummer: 073-640 96 96 Regio Den Bosch
Telefoonnummer: 076-523 63 00 Regio Breda
Telefoonnummer: 013-583 75 00 Regio Tilburg
Telefoonnummer: 040-217 12 00 Regio Eindhoven
Website: www.novadic-kentron.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
Novadic-Kentron is de gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg in Noord-Brabant.


Belangrijkste doelgroepen:
Novadic-Kentron behandelt en begeleidt mensen die verslaafd zijn aan of problemen hebben met alcohol; drugs; gokken of medicijnen. Maar ook hun partners; gezinsleden en vrienden kunnen er terecht voor informatie en hulp.


Soorten diensten of activiteiten:
Novadic-Kentron onderneemt ook veel activiteiten op het gebied van preventie; voorlichting en beleidsadvisering. Iedereen die vragen heeft; een advies of meer informatie wil; kan er terecht. De instelling werkt actief samen met gemeenten en collega-instanties die; direct of indirect; met zorg en opvang van verslaafden te maken hebben.De instelling voert een actief beleid om beschikbaarheid en kwaliteit van de zorgvoorzieningen voor cliënten op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Hiertoe wordt onder andere samengewerkt met een aantal universiteiten.