HomeOpenbaar ministerie › Boetecomputer
Zoom:

Boetecomputer

Doel:

De boetecomputer van het OM

Meer informatie:


Werkwijze:

In de boetebase van het OM vindt u de geldende boetes voor een uitgebreid scala aan lichte strafbare feiten, variërend van het te vroeg aanbieden van huisvuil, vissen buiten het visseizoen tot snelheidsovertredingen. Jaarlijks worden miljoenen Nederlanders bekeurd voor dit soort vergrijpen.Doelgroep


- voor alle leeftijdenGegevens ingevoerd: 16-8-2007 11:10:08

Openbaar ministerie

Bezoekadres:
Prins Clauslaan 16
Den Haag

Postadres:
Postbus 20305
2500 EH Den Haag

Website: www.om.nl


Doelstelling of kernactiviteit: Het Openbaar Ministerie is een van de belangrijkste partijen bij het afhandelen van die strafzaken. Om te beginnen bepaalt het Openbaar Ministerie welke zaken aan de rechter worden voorgelegd. Vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, de officieren van justitie en advocaten-generaal, treden op in de rechtzaal. Zij vragen de rechter om straf op te leggen. Bovendien handelt het Openbaar Ministerie veel lichte strafzaken zelf af. Het Openbaar Ministerie beschermt ook de belangen van slachtoffers en verdachten in het strafproces. Alles bij elkaar is het Openbaar Ministerie, deftig gezegd, verantwoordelijk voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde.

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Het Openbaar Ministerie is een van de belangrijkste partijen bij het afhandelen van die strafzaken. Om te beginnen bepaalt het Openbaar Ministerie welke zaken aan de rechter worden voorgelegd. Vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, de officieren van justitie en advocaten-generaal, treden op in de rechtzaal. Zij vragen de rechter om straf op te leggen. Bovendien handelt het Openbaar Ministerie veel lichte strafzaken zelf af. Het Openbaar Ministerie beschermt ook de belangen van slachtoffers en verdachten in het strafproces. Alles bij elkaar is het Openbaar Ministerie, deftig gezegd, verantwoordelijk voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde.