HomePsychologenpraktijk Nijkerk › Cognitieve therapie en gedragstherapie
Zoom:

Cognitieve therapie en gedragstherapie

Doel:

We bieden ambulante (psycho)therapie voor volwassenen vanaf 18 jaar in zowel de Generalistische GGZ als de Specialistische GGZ.

Meer informatie:


Werkwijze:

Cognitieve therapie gaat uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en het doen. Cognitieve therapie is vooral geïnteresseerd in de wijze waarop de client zich in moeilijke situaties gedraagt.

In gedragstherapie staat het gedrag centraal. Hoe iemand handelt, bepaalt namelijk in belangrijke mate hoe iemand zich voelt. Binnen gedragstherapie inventariseren gedragspsycholoog en client samen probleemgedrag en bedenken en oefenen zij nieuw, beter passend gedrag.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Cognitieve Therapie en Gedragstherapie vergelijkbare effecten hebben op probleemgedrag. Ook is steeds duidelijk dat de wijze van beide methoden, huiswerk, oefenen en samenwerken tussen de psycholoog en client, goed op elkaar aansluit.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 14-11-2017 16:43:02

Aangeboden door:

Psychologenpraktijk Nijkerk


Bezoekadres: Henri Nouwenstraat 18, Gezondheidscentrum Corlaer Nijkerk
Postadres: Henri Nouwenstraat 18, 3863 HV Nijkerk
Telefoonnummer: 06 51 50 20 10
E-mail: info@psychologennijkerk.nl
Website: www.psychologennijkerk.nl/

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
We bieden ambulante (psycho)therapie voor volwassenen vanaf 18 jaar in zowel de Generalistische GGZ als de Specialistische GGZ.


Soorten diensten of activiteiten:
We zijn gespecialiseerd in het behandelen van angst- en stemmingsstoornissen, traumabehandelingen (EMDR, exposure en NET), ADHD-diagnostiek, ASS en het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen.