HomeRaad voor rechtsbijstand › Mediation
Zoom:

Mediation

Doel:

Bij mediation probeert u samen met de andere partij tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Bij een echtscheiding of arbeidsgeschil bijvoorbeeld. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Mediation is niets anders dan het oplossen van uw conflict onder begeleiding. Een groot voordeel van mediation is, dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die voor de rechter komt. Daarom is het in veel gevallen goedkoper. Uit doorlopend eigen onderzoek van de Raad bij rechtbanken en het Juridisch Loket blijkt, dat in tweederde van de gevallen mediation binnen vijftien weken is afgerond. In ruim driekwart van de gevallen zijn beide partijen tevreden met de afloop. Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.

Doordat u en de wederpartij zelf met de oplossing komen, sluit de oplossing vaak ook beter aan op de wensen van u en de ander. De kans op een duurzame afspraak en een redelijke verstandhouding is na een succesvolle mediation dan ook groter dan bij een rechtszaak.

Wanneer is mediation mogelijk?

Bij mediation komt u samen met de wederpartij tot een oplossing. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch 'gelijk' heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om naar een oplossing te zoeken, heeft mediation kans van slagen.

Meer informatie over mediation

Rechtwijzer is een handig hulpmiddel waarmee u kunt bepalen hoe u uw conflict het beste kunt aanpakken. Ook het Juridisch Loket kan u nader informeren over mediation. Zij kunnen voor u onderzoeken of mediation kans van slagen heeft. Zij nemen hiervoor contact op met de andere partij.Contactpersoon:
Naam: Juridisch Loket
Telefoonnummer: 0900-8020 (€ 0,25 p/min)
E-mail: https://www.juridischloket.nl/email-ons


Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 1-9-2017 16:12:21
Laatste wijziging: 5-10-2020 15:58:17

Aangeboden door:

Logo

Raad voor rechtsbijstand


Bezoekadres: Croeselaan 15 Utrecht
Postadres: Postbus 70503, 5201 CD ’s-Hertogenbosch
Telefoonnummer: 088 - 787 10 00
Faxnummer: 088 - 787 10 90
E-mail: info@rvr.org
Website: www.rechtsbijstand.nl/

Route / kaart:Organisatie Type
Belangenbehartiging


Doelstelling of kernactiviteit:
De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen rechtshulp kunnen krijgen


Contactpersoon:
Juridisch Loket
E-mail: https://www.juridischloket.nl/email-ons
Telefoonnummer: 0900-8020 (€ 0,25 p/min)