HomeRechtswinkel Eindhoven › Spreekuur rechtswinkel Eindhoven
Zoom:

Spreekuur rechtswinkel Eindhoven

Doel:

Wekelijks vindt op dinsdag- en donderdagavond van 19:30 tot 20:45 uur het inloopspreekuur plaats. U kunt dan zonder afspraak binnenlopen tot 20:45 uur.


Werkwijze:

Wekelijks vindt op dinsdag- en donderdagavond van 19:30 tot 20:45 uur het inloopspreekuur plaats. U kunt dan zonder afspraak binnenlopen tot 20:45 uur.

Bij binnenkomst vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Voorafgaand aan het gesprek wordt door middel van het intakeformulier bepaald welke adviseurs uw zaak in behandeling nemen. De juridisch adviseurs worden bijgestaan door kwaliteitsmedewerkers (ervaren collega’s) en advocaten en/of juristen met veel praktijkervaring. Deze hulplijnen zijn altijd bereikbaar voor de juridisch adviseurs om vragen te beantwoorden en hulp te bieden bij het oplossen van de juridische vraagstukken.

Rechtsgebieden

Rechtswinkel Eindhoven kan u bij veel juridische vragen en problemen voorzien van advies en/of informatie. Vragen over belastingrecht, ondernemingsrecht en strafrecht nemen wij niet in behandeling.

Hieronder ziet u een overzicht van mogelijke onderwerpen waarmee wij u van dienst kunnen zijn:

Werk: arbeidsovereenkomsten, CAO’s, (dreigend) ontslag, re-integratie, rechten en plichten bij ziekte en pensioenopbouw;

Consument: retourneren aankoop, garantie, algemene voorwaarden, incasso’s en contracten;

Familie: echtscheiding, adoptie, alimentatie, omgangsregeling, huwelijk/geregistreerd partnerschap en erkenning kinderen;

Inkomen: werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en uitkeringen;

Erven en schenken: opstellen testament, schenkingen en erfenissen;

Wonen: rechten en plichten (ver)huurder, reparaties huurwoning, burenconflicten, erfgrenzen, overlast en vergunningen.Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met laag inkomen
Gegevens ingevoerd: 2-2-2023 18:55:12

Aangeboden door:

Logo

Rechtswinkel Eindhoven


Bezoekadres: Nieuwe Fellenoord 7 Eindhoven
Postadres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB Eindhoven
Telefoonnummer: 06 82 20 72 02
E-mail: info@rechtswinkeleindhoven.org
Website: www.rechtswinkeleindhoven.org

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Stichting Rechtswinkel Eindhoven is een vrijwilligersorganisatie die laagdrempelige juridische hulp, advies en voorlichting biedt aan sociaal en financieel minder draagkrachtige personen in regio Eindhoven.


Belangrijkste doelgroepen:
Iedereen met een juridisch probleem, ongeacht financiële of sociale positie, moet een beroep kunnen doen op deskundige rechtsbijstand.


Soorten diensten of activiteiten:
De Rechtswinkel opereert in de eerste lijn van het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand. De eerste lijn is een brede, laagdrempelige voorziening waar burgers met een juridische vraag of geschil kosteloos terecht kunnen voor informatie, vraagverheldering of advies.