Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeRechtswinkel Tilburg › Arbeidsrecht, Sociaal Zekerheidsrecht, Consumentenrecht en Huurrecht
Zoom:

Arbeidsrecht, Sociaal Zekerheidsrecht, Consumentenrecht en Huurrecht

Doel

Indien er problemen zijn omtrent uw inkomen, of het nu uit arbeid of uitkering is, dan wel met vragen over het huurrecht of een koopovereenkomst, levering van diensten, dan wel het treffen van een betalingsregeling kunt u bij de Rechtswinkel Tilburg terecht.

Toelichting

U kunt bij ons terecht met onder andere vragen over uw loon, vakantiegeld/dagen, verlof, arbeidsovereenkomst, een (dreigend) ontslag, cao en loonstroken. Tevens kunt u bij ons terecht met vragen over gemeentelijke belastingen, met vragen over de Bijstandsuitkering, IOAW, IOAZ, AOW, AKW, Wmo, PGB, ANW, huurtoeslag, zorgtoeslag, kind-gebonden-budget, kinderopvangtoeslag en terug-vorderingzaken, behalve als de terugvordering ook een strafrechtelijk gevolg heeft.

De sectie begeleidt mensen bij de aanvraag van bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslagen. Ook houden ze zich bezig met studie-financieringzaken en (hoger) onderwijsrecht.

De sectie Consument en Wonen helpt u met vragen over het huurrecht (woonruimte) , zoals de huurovereenkomst, opzegging, gebreken, de waarborgsom en huurverhoging. Ook met vragen over koopovereenkomsten, levering van diensten (behalve diensten geleverd door de vrije beroepen), koop van tweedehands producten, geschillen met reisbureaus, geschillen met de eigen verzekeringsmaatschappij en het treffen van betalingsregelingen kunt u bij deze sectie terecht.

Zaken die een koop tussen twee particulieren betreft, bijvoorbeeld via een vraag/aanbod site op internet, behandelen wij niet.

De werkzaamheden van de Rechtswinkel zijn in beginsel gratis. Indien kosten gemaakt moeten worden in uw zaak, dan wordt dat vooraf met u besproken.


Doelgroep

  • vanaf 16 jaar
Gegevens ingevoerd: 4-12-2012 20:29:31
Laatste wijziging: 7-2-2019 19:47:26

Rechtswinkel Tilburg

Bezoekadres:
Ringbaan-West 96
5046 VA Tilburg

Postadres:
Postbus 278
5000 AG Tilburg

Telefoonnummer: 013 – 535 31 35

Telefoonnummer: 013 – 535 42 81

E-mailadres: contact@rechtswinkeltilburg.nl (niet voor juridisch advies)

Website: www.rechtswinkeltilburg.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Heeft u een juridische vraag? U bent altijd welkom op ons spreekuur of u kunt ons bellen. Daarnaast kunt u ons ook mailen. Ook kunt u bij ons terecht voor hulp bij het invullen van een formulier of het aanvragen van een DigiD code. Voor een aangifte Inkomstenbelasting gaat u naar De Smeetskring.

Belangrijkste doelgroepen:
: de Rechtswinkel is er voor de burger met een laag inkomen, de burger die anderszins kwetsbaar (jongeren, ouderen, studenten, burgers met een problematische schuldenproblematiek, personen zonder de Nederlandse nationaliteit met een onduidelijke verblijfstatus waaruit blijkt dat de persoon niet mag werken, mensen met een verstandelijke beperking) maar ook voor de burger die enkel advies wenst. Bij inname van de zaak vragen wij u om een ID kaart of paspoort, bewijs van uitkering, loonstrook of andere documenten waarmee wij kunnen vaststellen dat u tot onze doelgroep behoort en wij uw zaak in behandeling mogen nemen.