HomeRegie op Koers › Kinderhypnose
Zoom:

Kinderhypnose

Doel:

Laat je kind weer opgroeien zonder beperkingen.


Werkwijze:

Wat is Kinderhypnose?

Kinderen leven nog in een magische fantasiewereld waarin hun verbeeldingskracht erg groot is en het kritische denken van een volwassene veel minder aanwezig is.

Bij kinderhypnose maak je gebruik van de fantasiewereld van je kind. Zo kan je snel van het probleem afkomen dat je kind ervaart waardoor die weer vrolijk, blij en zonder angsten of beperkingen verder kan opgroeien.

Is Kinderhypnose iets voor je kind?

Kinderen groeien snel op. In die tijd zijn er veel leermomenten en krijgen ze met veel veranderingen te maken. Ze leren lopen, gaan naar school, krijgen vriendjes, moeten huiswerk maken en gaan naar sporten of clubs.

Overal doen ze nieuwe ervaringen op. Niet elke ervaring is positief. Ze kunnen hierdoor uiteenlopende klachten ervaren. Iets wat zich kan uitten in o.a. boosheid, teruggetrokken gedrag, onbegrepen buikpijnen, faalangst, etc.

Doordat bij kinderen negatieve suggesties net zo makkelijker worden aangenomen als positieve suggesties kunnen problemen niet alleen makkelijk ontstaan, maar deze onder hypnose ook heel erg makkelijk opgelost worden.

Op een manier die aansluit bij de leeftijd en belevingswereld van jouw kind pak ik het probleem aan waardoor je kind zich weer zeker, blij en zonder angsten en beperkingen voelt. Meer informatie?

Kinderhypnose is o.a. effectief bij:

• Bedplassen

• Nachtmerries

• Angst voor de tandarts/orthodontist

• Onbegrepen pijnklachten zoals buikpijn

• Concentratieproblemen

• Stotterend

• Faalangst

• ADD/ADHD

• Allergieën

• Voedselallergieën en voedselintoleranties

Informatie voor Ouders

Kinderen beleven de wereld op een hele eigen manier. Ze maken leuke dingen mee, maar ook dingen die niet leuk zijn. Vaak herken je de dingen wel waar je eigen kind mee rondloopt. Soms komen ze ook door de ervaringen die je kind heeft opgedaan. Denk maar eens aan angsten, onzekerheden, onverklaarbare buikpijn of hoofdpijn waar de dokter geen medische oorzaak voor heeft of andere klachten zoals bedplassen, nachtmerries of driftbuien.

Vaak zit je met je handen in je haar. Je weet niet hoe je deze klachten en problemen kunt aanpakken. Met behulp van kinderhypnose en de MatriXmethode kan jij je kind helpen van hun klachten en problemen af te komen.

Tijdens de sessies kinderhypnose begin ik altijd bij de hechtingssessie. De sessie met jou als ouder. Hierin maakt het niet uit of het je eigen kind is, je adoptie-, pleeg- of stiefkind. Het gaat erom dat jij openstaat voor het maken van de verandering. Want wij denken weleens dat kinderen vooral DNA van ons als ouders doorkrijgen, maar eigenlijk krijgen ze zoveel meer mee. Ervaringen, gebeurtenissen, gevoelens.

Alles speelt mee waardoor kinderen klachten en problemen kunnen ontwikkelen. Want hoe vaak zien we ons eigen gedrag niet terug in onze kinderen. Wanneer jij de verandering maakt, verander jij al zoveel dingen bij je kind zodat die kan opgroeien op hun eigen manier zonder deze beperkingen. Hoe gaaf zou het voor je zijn als jij je kind kunt laten groeien door zelf je eigen groei in gang te zetten?

Informatie voor Kinderen

Of het nu Harry Potter, Elsa van Frozen of Spider-Man is, jouw favoriete You-Tuber of een voetbalheld. Jij houdt vast wel van een mooi verhaal. Soms stelde je jezelf misschien wel voor dat je er zelf de hoofdrol in speelde, omdat je jezelf in hem of haar herkende. En als Spider-Man problemen in de wereld kan oplossen, dan kan jij het ook!

Jij beleeft je wereld op je eigen manier. Je maakt leuke dingen mee waar je zelf verhalen over zou kunnen vertellen, maar soms gebeuren er ook dingen die niet leuk zijn.

Je kunt je bijvoorbeeld niet concentreren op school of je

bent steeds meer aan het stotteren. Misschien heb je wel last van

slaapproblemen, nachtmerries of plas je nog wel eens in je bed. Ook kan het zijn dat jij andere problemen ervaart en weet je

gewoon niet goed hoe je met deze problemen om kunt gaan.

Ook kan het zijn dat jij andere problemen ervaart en weet je gewoon niet goed hoe je met deze problemen om kunt gaan.

Op een speelse manier die bij jou past kan ik je helpen. Ik maak gebruik van verhalen en spelletjes en andere dingen. Jij bepaalt zelf wat je wilt vertellen.

Wist je ook dat ik samen met jou je problemen kan oplossen zonder dat je er over hoeft te praten? Dus wil of kun je er niet over praten is dat ook goed. Ik leer jou hoe je dan, zonder dat jij je verhaal verteld, deze zelf kunt oplossen. Zo kun je het later wanneer je het nodig hebt ook oplossen. Handig toch!?Contactpersoon:
Naam: Erica Koers
Telefoonnummer: 06-36522075
E-mail: info@regieopkoers.nl


Doelgroep


- van 6 tot 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- kinderen
- jongeren
Gegevens ingevoerd: 22-9-2020 11:12:25
Laatste wijziging: 22-9-2020 11:12:25

Regie op Koers

Bezoekadres:
H.G. Gooszenstraat 1a, 1e verdieping kamer 17
7415 CL Deventer

Postadres:
Hoornikgaarde 15
7414 VL Deventer

Telefoonnummer: 06-36522075

E-mailadres: info@regieopkoers.nl

Website: www.regieopkoers.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Je gedachten ordenen, angsten en blokkades weg nemen en structuur aan brengen. Zodat je weer regie hebt over je eigen leven.

>Soorten diensten of activiteiten:
Kinderhypnose, MatriXcoaching, Hypnotherapie en workshops.

Aangesloten bij: Klaver4You voor ondersteuning vanuit de WMO.


Contactpersoon:
Erica Koers
E-mail: info@regieopkoers.nl
Telefoonnummer: 06-36522075