Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeRIBW Nijmegen & Rivierenland › Sociale relaties
Zoom:

Sociale relaties

Doel

Door een psychiatrische aandoening kan uw wereld kleiner worden dan u graag zou willen. Sociale relaties raken vaak verstoord, terwijl ze juist belangrijk zijn voor een goed herstel.

Toelichting

We besteden daarom veel aandacht aan het (opnieuw) opbouwen van sociale contacten. Samen met u bekijken we hoe uw netwerk er uitziet. Heeft u familie of naasten? Met wie heeft u nog contact? We helpen u om weer in contact te komen met uw naasten of om nieuwe contacten te leggen.

Z11 training ‘Omgaan met anderen’

De Z11 trainingen helpen u bij het ontwikkelen van meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Met de training ‘Omgaan met anderen’ leert u vrienden maken en houden, omgaan met seksualiteit, omgaan met kritiek en omgaan met social media (WhatsApp, Facebook, Snapchat).

Kijk voor meer informatie op www.z11-leren.nl.

Gewoon een maatje

De RIBW Vriendendienst ‘Gewoon een maatje’ kan u in contact brengen met een maatje, een vrijwilliger met wie u gezellig samen iets kunt doen. Bijvoorbeeld een wandeling maken, samen boodschappen doen of winkelen, een kop koffie drinken, een spelletje spelen of klusjes doen in huis. Uw maatje is geen hulpverlener, maar iemand om samen gewoon een leuke tijd mee te hebben. Als cliënt bij de RIBW kunt u ook zelf een maatje worden. We bekijken dan samen welke ondersteuning of training handig is om het maatje zijn tot een succes te maken.

Meer weten? Kijk op www.gewooneenmaatje.nl Daar leest u alles over hoe u deelnemer of vrijwilliger kunt worden.

Meer informatie




Doelgroep

  • vanaf 18 jaar


Laatste wijziging: 16-11-2021 14:05:43

RIBW Nijmegen & Rivierenland

Bezoekadres:
Kerkenbos 1103A
Nijmegen

Postadres:
Postbus 1437
6501 BK Nijmegen

Telefoonnummer: 088 382 24 22

E-mailadres: e.hermans@ribw-nr.nl

E-mailadres: info@ribw-nr.nl

Website: www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
De RIBW helpt mensen met een ernstige psychiatrische aandoening een zo gewoon mogelijk bestaan als burger in de samenleving te leiden. Wij bieden professionele begeleiding op het vlak van beschermd wonen, begeleid zelfstandig wonen, dagbesteding en werk. Uitgangspunt daarbij is de kracht en zelfredzaamheid van mensen. Doorgaans zijn er begeleidingsvragen op het gebied van wonen, werken, dagbesteding, sociaal netwerk en de psychiatrische handicap. Het werkgebied strekt zich uit van Culemborg tot Gennep.

Belangrijkste doelgroepen:
Mensen die vanwege hun psychiatrische aandening (nog) niet zelfstandig kunnen leven. Naast de reguliere doelgroep zijn dat ook mensen met een vorm van autisme, jeugd- en jongeren, ouderen, Korsakov-cliënten en personen met een forensische achtergrond