Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeRoze Buddyzorg Amsterdam › Buddyzorg
Zoom:

Buddyzorg

Doel

Buddywerk is samen dingen doen. Met een buddy kun je naar de film, een terrasje pakken, frisbeeën in het park, de hond uitlaten of een middag winkelen. Een buddy biedt je een luisterend oor en is er voor je als je het moeilijk hebt. Je buddy kan ook meegaan naar je afspraak in het ziekenhuis, je helpen knopen door te hakken, je goede raad geven en je een hart onder de riem steken als dat nodig is.

Toelichting

De Buddy's van Roze buddyzorg bieden ondersteuning aan:

Homomannen en lesbische vrouwen en bisexuelen met een ernstige ziekte of handicap.

Transgender mannen en vrouwen die in hun nieuwe leven steun nodig hebben.

Ouderen en ook jonge mensen met weinig sociale contacten.

Jongeren die door hun seksuele gevoelens in conflict raken met hun geloof of culturele achtergrond.

De ondersteuning van een buddy is gratis en laagdrempelig. Heb je behoefte aan gezelschap, een luisterend oor en/of een steuntje je in de rug en woon je in Groot Amsterdam?

De meeste buddy's zijn zelf HLBT of hebben affiniteit met de doelgroep.

Roze Buddyzorg staat garant voor een goede training en begeleiding van de vrijwilligers. Buddy’s worden voor minimaal zes maanden ingezet, vaak naast familie, vrienden en professionele hulpverleners.

Het contact verloopt in principe wekelijks. De duur van de ondersteuning wordt afgestemd met de buddy en de cliënt en is maatwerk.


Doelgroep

  • vanaf 18 jaar


Laatste wijziging: 16-10-2019 19:48:53

Roze Buddyzorg Amsterdam

Telefoonnummer: 06 1018 2761

E-mailadres: info@rozebuddyzorg.nl

Website: www.rozebuddyzorg.nl


Doelstelling of kernactiviteit:
Stichting Roze Buddyzorg Amsterdam biedt sociale ondersteuning en buddyzorg aan lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (afgekort LHBT) in Amsterdam.

Belangrijkste doelgroepen:
De Buddy's van Roze buddyzorg bieden ondersteuning aan: Homomannen en lesbische vrouwen en bisexuelen met een ernstige ziekte of handicap. Transgender mannen en vrouwen die in hun nieuwe leven steun nodig hebben. Ouderen en ook jonge mensen met weinig sociale contacten. Jongeren die door hun seksuele gevoelens in conflict raken met hun geloof of culturele achtergrond.