HomeSociom › Begeleiding voor vluchtelingen
Zoom:

Begeleiding voor vluchtelingen

Doel

Voel je snel thuis in je nieuwe leefomgeving

Toelichting

Nederlands leren, het inrichten van je huis, de weg vinden in je nieuwe omgeving; als vluchteling met een verblijfsstatus komt er veel op je af. In een land waar alles vreemd is, moet je in korte tijd veel leren. Hoe werken de wasmachine en de verwarming? Welke feestdagen kent Nederland? En wat zijn je rechten en plichten bij een vaste baan? Wij ondersteunen je samen met onze vrijwilligers bij je nieuwe dagelijkse leven.

Bouw contacten op in je dorp of stad

Praktische hulp op het gebied van huisvesting, een taalcoach om de Nederlandse taal te oefenen, het opbouwen van contacten; wij doen er samen met jou alles aan om jou en je gezin zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Een zinvolle invulling van je dag helpt daarbij. Zet je bijvoorbeeld in voor je omgeving en ga als vrijwilliger aan de slag. Wij kijken met jou wat het beste bij je past.

Meer informatieDoelgroep

- voor alle leeftijden
Gegevens ingevoerd: 26-6-2011 12:46:15
Laatste wijziging: 17-10-2019 14:14:25

Sociom

Bezoekadres:
De Raetsingel 1
Boxmeer

Postadres:
De Raetsingel 1
5831 KC Boxmeer

Telefoonnummer: 0485 700 500

Telefoonnummer: 0485 320 606

E-mailadres: info@sociom.nl

Website: www.sociom.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Ieder mens heeft talenten. Tegelijkertijd zijn we soms kwetsbaar en hebben we elkaar nodig. Juist daar waar mensen elkaar helpen en aanvullen, is het goed samenleven. Sociom helpt daarbij.

Belangrijkste doelgroepen:
Sociom zet mensen in hun kracht, herkent talenten en brengt ze in beweging. Wij geven aandacht en advies en bieden ondersteuning bij problemen. Wij omarmen burgerinitiatieven en versterken deze met de kwaliteiten van sociaal werk. Je vindt ons overal in en rondom het Land van Cuijk, ook in jouw dorp, buurt of wijk. Daardoor is Sociom altijd dichtbij.