HomeStichting SJP › FIOM Utrecht
Zoom:

FIOM Utrecht

Doel:

Fiom Utrecht biedt specifieke begeleiding bij vragen en zorgen rondom (onbedoelde) zwangerschap, afstamming, kinderwens en de verwerking van seksueel en relationeel geweld. Heel persoonlijke thema’s waarbij mensen het vaak lastig vinden om hulp te vragen.

Meer informatie:


Werkwijze:

We luisteren naar je zonder oordeel. We denken met je mee. En we helpen je om tot keuzes te komen die bij jou passen.

De hulpverlening van Fiom Utrecht is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Utrecht en Utrechtse Heuvelrug. De hulp kost niets.

Voor keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap kan iedereen uit Nederland zich aanmelden.

Ook deze hulp kost niets.

Wij voeren onze gesprekken altijd vanuit een neutrale levensbeschouwing.

Inwoners uit Utrecht en de Utrechtse Heuvelrug melden zich bij ons aan en dan plannen we een intakegesprek in. In dit gesprek kijken we samen met jou of wij de organisatie zijn waar je het beste op je plek bent met de hulpvraag die je hebt. Het heeft onze voorkeur dat diegene die de intake met je heeft gedaan ook de vervolggesprekken doet.

Keuzehulpgesprek

Mensen uit heel Nederland kunnen zich bij Fiom Utrecht aanmelden voor keuzehulp. Tijdens zo’n gesprek helpen we jou bij het maken van een keuze over deze zwangerschap. We geven je geen advies en vertellen je niet wat je moet doen. Wel helpen we je om op een rij te krijgen wat voor jou de voordelen en nadelen zijn van de keuzemogelijkheden. Zo kun je zelf een weloverwogen besluit nemen. De hulpverleners van Fiom Utrecht hebben veel kennis en ervaring op het gebied van keuzegesprekken bij onbedoelde zwangerschappen. We maken graag een afspraak met je, op een manier die jij fijn vindt. De gesprekken kunnen face-to-face worden gevoerd in Utrecht, telefonisch, via video-call of via de e-mail.

Afspraak

We proberen zo snel mogelijk een afspraak aan te bieden, in ieder geval binnen twee werkdagen.

Je kunt een afspraak voor keuzehulp aanvragen via onze website. Je mag ook (op werkdagen) bellen naar 030 - 236 17 61 of rechtstreeks contact opnemen met een van onze hulpverleners. Voor de gesprekken is geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Fiom Utrecht
Bezoekadres: Achter Clarenburg 25
Postadres: Achter Clarenburg 25, 3511 JH Utrecht
Telnr.: 030-2361761
E-mail: info@fiomutrecht.nl
Webs.: www.fiomutrecht.nl

Route / kaart
Doelgroep


- vanaf 14 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- volwassenen
Gegevens ingevoerd: 30-7-2007 11:04:56
Laatste wijziging: 25-11-2021 11:25:17

Stichting SJP

Bezoekadres:
Pieterskerkhof 16-17
Utrecht

Postadres:
Pieterskerkhof 16-17
3512 JR Utrecht

Telefoonnummer: 030 2 361 717

E-mailadres: info@stichting-sjp.nl

Website: www.stichting-sjp.nl/


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
De afdelingen van SJP bieden specifieke (jeugd)hulp. Dit doen zij in nauwe samenwerking met en ter aanvulling op de generalistische aanpak in de buurt- of wijkteams, organisaties voor informele zorg, instellingen voor maatschappelijke opvang, aanvullende jeugdzorg en het onderwijs.

Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de stad en de provincie Utrecht die hulp en ondersteuning behoeven.

>Soorten diensten of activiteiten:
Specifieke (jeugd) hulp.

SJP bestaat uit vier afdelingen: PPI, Pretty Woman, Fiom Utrecht en Home-Start Utrecht. Elk met een eigen karakter; allemaal ijzersterk in het bereiken van specifieke, vaak jonge doelgroepen. We kennen de leefwereld van de cliënt en begrijpen de hulpvraag. De hulp is langer waar dat moet en kort waar dat kan. Vaak kan een cliënt rechtstreeks bij ons terecht, wat de drempel verlaagt en zorgt dat hulp snel kan starten