HomeVoedselbank Best e.o. › Voedselpakket
Zoom:

Voedselpakket

Doel:

Voedselpakketten die door de Voedselbank Best ter beschikking worden gesteld zijn bedoeld als noodhulp voor mensen die kortere of langere tijd financieel niet rond kunnen komen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning zijn criteria opgesteld. Bij de toekenning van voedselpakketten gaat de voedselbank uit van het besteedbaar inkomen dat mensen maandelijks overhouden voor voeding, kleding e.d. Dit nadat alle vaste lasten zoals: huur, gas, water, licht en verzekeringen zijn betaald.

Het basisbedrag per huishouden is € 150,00 per maand. Dit bedrag is gebaseerd op kosten die niet afhankelijk zijn van het aantal personen en die bij aftrek van de uitgaven buiten beschouwing worden gelaten (zoals kosten voor huisdieren, krant, tuin etc.).

Boven het basisbedrag komt er € 100,00 per persoon per maand bij, ongeacht de leeftijd.

Aanvraag

Een aanvraag om in aanmerking te komen voor een voedselpakket moet altijd worden ingevuld door een medewerker van de voedselbank. Iedere 1ste donderdag van de maand is er van 10 tot 12 uur een vrijwilliger van de voedselbank Best aanwezig in Bestwijzer, Zonnewende 173.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- bijstandsgerechtigden
Gegevens ingevoerd: 7-2-2022 12:00:30

Aangeboden door:

Logo

Voedselbank Best e.o.


Bezoekadres: Sportlaan 10, 5683 CS Best
Postadres: Salderes 6, 5682 ER Best
Telefoonnummer: 06 1974 1325
E-mail: info@voedselbankbest.nl
Website: www.voedselbankbest.nl/

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
De Stichting Voedselbank Best e.o. is een vrijwilligersorganisatie die vanuit een grote betrokkenheid wekelijks gratis voedselpakketten verstrekt aan mensen die dat letterlijk broodnodig hebben.


Belangrijkste doelgroepen:
De cliënten van de Voedselbank komen uit Best, Son en Breugel en Oirschot Oost-West en Middelbeers en Spoordonk.