Home
›
Jeugd en opvoeding
›
Justitie
› HALT
Zoekgebied (plaats of gemeente)
Onderwerpen
[ Alles weergeven ]
Informatie en advies
Jeugdhulp
Jeugdzorg
Justitie
School en studeren
Verslavingszorg
Voor ouders
Informatie en advies
HALT
Jeugdbescherming
Veilig thuis
Juridisch advies
Specifieke doelgroep
[ Kies een specifieke doelgroep ]
alle doelgroepen
Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
Allochtonen
Bijstandsgerechtigden
Herintredende vrouwen
Langdurig werkzoekenden
Vroegtijdige schoolverlaters
Veteranen
Dienstslachtoffers
Arbeidsgehandicapten
Lichamelijk gehandicapten
Verstandelijke beperking
Psychosociale problemen
Geweldsslachtoffers
Verslaafden
Daklozen
Justitieklanten
Geslacht
iedereen
Man
Vrouw
Leeftijd
alle leeftijden
< 12
12-16
16-20
20-25
25-45
45-65
> 65
32 diensten gevonden
Jeugdbescherming, voogdij en jeugdreclassering
Door: Leger des Heils - Jeugdbescherming en reclassering
Ieder kind moet zich op een gezonde en evenwichtige manier kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige volwassene. Helaas groeit niet ieder kind op in een omgeving waarin dat vanzelfsprekend is. Kinderen zijn kwetsbaar en betalen maar al te vaak de prijs voor het doen of laten van volwassenen.
Lees meer..
Reclassering
Door: Leger des Heils - Jeugdbescherming en reclassering
Hoewel reclassering voornamelijk ingezet wordt door justitie, is succesvolle resocialisatie vooral ook een zaak van grenzen overbruggen en samenwerken tussen justitie en zorg, overheid en gemeenten.
Lees meer..
Alcohol- en drugsgebruik
Door: Halt
Door het gebruik van alcohol of drugs vervagen grenzen. Met een slok op veroorzaken jongeren soms behoorlijk wat overlast. Denk aan geluidshinder voor de buurt, kleine vernielingen of uitgaansgeweld. Ook kunnen jongeren agressief gedrag vertonen.
Lees meer..
Halt-straf
Door: Halt
Jongeren zoeken soms de grens op. Experimenteren hoort bij hun leeftijd. Maar soms gaan zij te ver en plegen ze een misdrijf of overtreding. De omgeving kan hier veel last van hebben. Denk aan de winkelier van wie gestolen wordt of de bewoners van een wijk waar een groep jongeren overlast veroorzaakt.
Lees meer..
Informatie en advies
Door: Sociaal Raadsliedenwerk
Kosteloze en laagdrempelige sociaaljuridische advisering aan 'gewone' burgers op een zeer breed terrein.
Lees meer..
Jeugdreclassering
Door: Regiecentrum Bescherming en Veiligheid
Jeugdreclassering wordt door de rechter opgelegd, zodat je kunt bewijzen dat je je wél goed kunt gedragen en iets van je leven wilt maken.
Lees meer..
Jeugdreclasseringsmaatregel
Door: SAVE
Uw kind heeft een jeugdreclasseringsmaatregel opgelegd gekregen. Wat gaat er gebeuren? Hoe ziet de begeleiding er uit?
Lees meer..
Ondertoezichtstelling
Door: SAVE
De ondertoezichtstelling is bedoeld om te zorgen dat uw kind veilig kan opgroeien. De ondertoezichtstelling is een kinderbeschermingsmaatregel. U krijgt verplicht hulp en steun om de bedreigingen in de ontwikkeling van uw kind weg te nemen. Ook wordt er toezicht gehouden op uw kind. Hoe gaat dat in zijn werk?
Lees meer..
Ouders en jeugdcriminaliteit
Door: Halt
Ouders kunnen hun handen vol hebben aan hun kinderen. Vooral pubers drijven hun ouders soms tot wanhoop. Zeker als zij, onder invloed van de groep, hun eigen grenzen en die van de maatschappij overtreden. Hoe ouder kinderen worden, hoe minder zicht ouders hebben op wat hun kind doet, op straat of tijdens het uitgaan.
Lees meer..
Preventie en voorlichting
Door: Halt
Naast het uitvoeren van de Halt-afdoening heeft Halt als tweede belangrijke taak het voorkomen van jeugdcriminaliteit. Deze preventietaak wordt op verschillende manieren ingevuld.
Lees meer..
Schoolverzuim
Door: Halt
Sommige leerlingen nemen het niet zo nauw met de schooltijden. Ze komen vaak te laat of verschijnen helemaal niet in de les. Schoolverzuim kan zulke ernstige vormen aannemen dat het leidt tot schooluitval. Het resultaat is geen diploma en geen baan waardoor de stap naar criminaliteit klein is.
Lees meer..
Sociaal Juridische dienstverlening
Door: Sociaal Raadsliedenwerk
Kosteloze en laagdrempelige sociaaljuridische advisering aan 'gewone' burgers op een zeer breed terrein.
Lees meer..
Veilige school
Door: Halt
Rouwdouwers met een kort lontje vind je op de meeste scholen. Maar soms loopt het echt uit de hand. Leerlingen krijgen ruzie, ze veroorzaken onrust in de klas en soms valt er een klap. Agressief gedrag van een klein groepje leerlingen, kan de sfeer in een hele klas bepalen.
Lees meer..
Veilige sport
Door: Halt
Sporten is leuk en levert prachtige momenten op voor sporters en supporters. Maar ongewenst en grensoverschrijdend gedrag is ook te zien op en rond de sportvelden: een scheidsrechter die wordt belaagd, een sporter die te agressief speelt of een supporter die in het vuur van de wedstrijd alle grenzen over gaat.
Lees meer..
Veilige wijk
Door: Halt
Jongeren gaan in een groep net een stapje verder dan dat ze alleen zouden doen. Zeker als er alcohol en drugs in het spel zijn. Dan kan het gebeuren dat bijvoorbeeld een bushokje wordt gesloopt of dat zo’n groep prullenbakken in brand steekt.
Lees meer..
1
|
2
|
3
|
volgende pagina